ZUPA KREM Z POMIDORÓW
(moja wyszła niestety ciut kwaśna ale to chyba przez pomidory - no niestety nie jest na nie pora)pomidory świeże (4 duże) kroimy w kawałki
na to kroimy czosnek drobniutko i liście bazylii - wszystko wkładamy na foli, do piekarnika na kilka minut aby się lekko podpiekły pomidorki NA OK 150-200 stopni
w tym czasie przygotowujemy sobie rosołek- bulion ok 500ml
kroimy marchewkę jedną dużą lub dwie mniejsze
i 2-4 małe cebulki zależy od wielkości i upodobań
wrzucamy je do pustego garnka i trochę "podsmażamy"
potem wlewamy bulion i gotujemy
dorzucamy pomidorki upieczone i znów gotujemy
na sam koniec dodajemy ok100g masła i wszystko razem blendujemy
na koniec dodajemy bazylię ( można później przecedzić)
solimy i pieprzymy według uznania, dodajemy śmietankę na talerz opcjonalnie i podajemy z makaronem lub ryżem :) mniam :) SMACZNEGO :)
a to sprawca całego zamieszania czyli mój nowy blender od mojego M.
blender firmy philips
jestem nim zachwycona, ma idealną "gumową" rączkę dzięki czemu się nie ślizga, łatwo się ściąga wszystkie części i świetnie się myje :) bardzo szybko no i nadaje się do zmywarki :) (mimo ze jej nie mam to dla mnie wielki plus bo sprzęt zamierzam mieć na lata ( więc i jak już ja będę miała w swoim nowym prywatnym mieszkaniu kiedyś tam...) hehe
No i to że można podłączyć rączkę do "miksera" i miksować w pojemniku :) , blender ma kilka szybkości i dodatkowo turbo :) miksuje naprawdę szybko i dokładnie :) no i ma dodatkowo haczyk aby można go zamocować na ścianie więc nie musi zabierać miejsca na blacie :) dla mnie same plusy !!!
jak ktoś się będzie kiedyś nad blenderem zastanawiać to zdecydowanie polecam :)
I trochę prywaty czyli mój najwspanialszy najprzystojniejszy i najukochańszy synek na świecie
masz ślicznego synka :)
OdpowiedzUsuńfajnistegoten masz brzdąca :) i też lubi koszule w kratę tak jak mój hahahah
OdpowiedzUsuń