Obserwatorzy

sobota, 14 lipca 2012

Z zielonej krainy...

 Tortille ze szpinakiem :
 Tortille:
mąka kukurydziana 3 szklanki
 mąka pszenna jedna szklanka
łyżka masła
sól 
wody tyle żeby nie było wodniste a ciasto było konsystencji jak na pierogi,
dzielimy na części rozwałkowujemy i smazymy na suchej patelni - mozna dodać ciutkę oleju jak kto woli, smażymy az pojawią się brązowe planki nie za długo bo bedzie trwada .

szpinak gotujemy ( najlepiej świeży - jak nie to liście mrozone )
kurczaka gotujemy
podsmażamy czosnek na masełku do tego dodajemy odcedzony ugotowany szpinak i kurczaka i gałkę muszkatołową , sól i pieprz i ser feta chwilę podsmażamy dodajemy trochę śmietany i majonezu
potem wszystko kładziemy na tortille i składamy na pół :) smacznego


piersi kurczaka z serem i brokułami :
 piersi panierujemy możemy podmażyć ale nie koniecznie , na piersi kładziemy łyżkę majonezu można dodać podsmażoną cebulke :) jak kto lubi na to kładziemy plaster ulubionego sera i kładziemy ugotowane brokuły , kładziemy to do piekarnika rozgrzanego , aż do rozpuszczenia sie sera i upieczenia kurczaka :)

dewolaje ze szpinakiem : 
podsmażamy czosnek na masełku do tego dodajemy odcedzony ugotowany szpinak  i gałkę muszkatołową , sól i pieprz i ser feta chwilę podsmażamy
kurczaka rozbijamy  i kładziemy na niego farsz zawijamy panierujemy i smażymy :)

SMACZNEGO !!!!!:)

2 komentarze:

  1. mmmm. wygląda smakowicie! na pewno spróbuje.. tzn. wybrobuje z mama ;D

    OdpowiedzUsuń
  2. mmmmmm mniam, ale ochoty mi zrobiłaś na takie danie:)

    OdpowiedzUsuń